Peste 100 de producători agricoli din mai multe regiuni ale ţării au venit în parcul Herăstrău din Capitală cu sute de produse româneşti gata să le vândă bucureştenilor, prea ocupaţi să mai facă în casă dulceaţă, zacusă sau bulion. Încă de la intrare în parc, din zona Charles de Gaulle, te îmbie un miros de pâine cu cartofi proaspăt coaptă, iar dacă mai înaintezi puţin oferta se diversifică şi apar cârnaţii, pâinea cu untură, boia şi ceapă, zacusca cu ciuperci, peştele afumat, toate pregătite după reţete tradiţionale, cum obişnuiau bunicii. Târgul agroalimentar din Herăstrău îţi permite practic să năvăleşti în cămările sătenilor, unde, după profilul fiecărei tarabe, găseşti cârnaţi, jumări din carne de porc, cozonac, plăcinte cu mere, dovleac, vişine sau brânză dulce, bunătăţi pe care oricât le-ai căuta în supermarketuri, nu le găseşti, pentru că sunt produse artizanale, făcute de gospodari cu mâna şi cu energia lor, nu de nişte utilaje dintr-o fabrică.