Retail&Agrobusiness

Daniel Mischie, CEO al restaurantelor City Grill: Un ospătar câştigă între 1.200 şi 2.000 de lei net pe lună

DANIEL MISCHIE, CEO al grupului City Grill: Trebuie să învăţăm să ne adresăm tinerilor, să vedem care este programul pe care şi-l doresc, care sunt nevoile financiare, materiale şi comportamentale, iar ulterior să construim o strategie în acest sens.

DANIEL MISCHIE, CEO al grupului City Grill: Trebuie să învăţăm să ne adresăm tinerilor, să vedem care este programul pe care şi-l doresc, care sunt nevoile financiare, materiale şi comportamentale, iar ulterior să construim o strategie în acest sens.

Autor: Mihaela Pascari

20.04.2017, 00:05 6549

Venitul salarial al unui ospătar porneşte de la 1.200 de lei net pe lună şi poate să ajungă la 2.000 de lei net pe lună, în funcţie de experienţa anterioară a angajatului, a spus pentru ZF Daniel Mischie, CEO al gru­pului City Grill.

„Salariile din industrie sunt mici, însă veniturile propriu-zise sunt mai mari, având în vedere că orice salariat din industrie are sa­la­riu fix la care se adaugă bacşişul primit de la consumatori“, a afirmat Daniel Mischie. El a fost prezent în cadrul conferinţei Naţionale a Industriei Ospitalităţii.

Grupul City Grill, controlat de antrepre­norul Dragoş Petrescu, planifică deschiderea a două noi unităţi până la finele anului, unde vor lucra 200 de salariaţi. Noii angajaţi se vor ală­tura celor peste 1.400 de salariaţi care lucrează în prezent în cele 17 locaţii ale grupului. Angajaţii din hoteluri şi restaurante din România au fost, istoric, cel mai prost plă­tiţi angajaţi din economie, iar mulţi dintre românii care ocupau aceste poziţii au renunţat la locul de muncă fie pentru a se angaja într-o fabrică (având în vedere că în centrul şi vestul ţării s-a dezvoltat pro­duc­ţia de componente auto), fie pentru a lucra în străinătate, pe salarii de 6-7 ori mai mari.

„Există o criză a forţei de muncă în această industrie“, a precizat Mischie. El mai spune că de anul acesta Grupul City Grill a creat un departament de resurse umane care construieşte strategii pentru retenţia angajaţilor, în special a celor tineri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO